Právě čtete

Domácí antibiotika podle ájurvédy

53020  
Sdílet: 

Domácí antibiotika podle ájurvédy

Přichází doba, kdy se děsíme každého zakašlání a kýchnutí. Podzim s sebou kromě pestrobarevného listí přináší i různá nachlazení a nemoci, které se rychle šíří. Pokud zatím neležíte v horečkách v posteli, ale bojíte se, že byste vy nebo vaše děti brzy mohly, můžete si zkusit vyrobit domácí antibiotika, která v sobě kombinují ozdravné účinky česneku s prastarým indickým lékařstvím ájurvéda.

7. 11. 2016 2 min. čtení Redakce
Domácí antibiotika podle ájurvédy

Ájurvéda označuje systém tradičního indického lékařství, který lékaři praktikují při lehčích chorobách a onemocněních. Za pomoci bylinných extraktů vám zkusí navrátit životní energie do rovnováhy, proto si z návštěvy ájurvédského lékaře s sebou odnesete i doporučení pro lepší životosprávu, cvičení nebo praktiky, které vám pomohou se uvolnit.

Ájurvédští lékaři věří, že většina problémů se zdravím je psychosomatického rázu. Názory západních lékařských odborníků se na toto téma liší, přesto se ájurvédou můžete léčit i v Čechách a na Slovensku, kde je brána jako alternativní lékařství.

Přesto při nemoci nezapomínejte na návštěvu lékaře, tato antibiotika vám nejlépe poslouží jako prevence, nejedná se o náhradu profesionální lékařské péče a ověřených účinků léků západní medicíny.

_MG_9594

Suroviny

2 palice česneku
stejné množství zázvoru
bílé nebo červené víno na dolití
70% alkohol – líh

Postup

Stroužky česneku oloupeme, zvážíme, abychom si určili potřebné množství zázvoru, a nasekáme do sklenice. Nastrouháme zázvor a zalijeme vínem (víno naléváme z odměrky, abychom věděli jeho přesné množství).

Necháme 2 týdny macerovat v potemnělé spíži při pokojové teplotě. Poté přidáme stejné množství alkoholu jako vína. Po 24 hodinách slijeme a můžeme užívat 8–10 kapek na lačný žaludek denně do odeznění potíží.

_MG_9639

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články