Právě čtete

Domácí balzám na rty

13778  
Sdílet: 

Domácí balzám na rty

Ať už vám skutečně jde o léčení rozpraskaných rtů, nebo jen patříte k lidem, kteří si s téměř chronickou posedlostí musí alespoň každou půlhodinu přetřít rty čímkoli, co se zrovna nachází v jejich kabelce, bez balzámu na rty se obejde jen málokterá žena. S trochou trpělivosti si můžete hravě vyrobit svůj vlastní balzám, který potěší nejen vás, ale i vaši peněženku.

19. 9. 2016 2 min. čtení Redakce
Domácí balzám na rty

Výhod je ale nesporně více. Kromě toho, že z pár surovin vytvoříte velké množství domácích balzámů, kterými pak můžete obdarovat své kamarádky, je velké plus také to, že na rozdíl od kupovaných balzámů vždy přesně znáte jejich složení. Některé kupované balzámy totiž obsahují i látky (kafr, mentol, kyselina salicylová), které mohou působit dráždivě a rty tak paradoxně vysušovat. Navíc budete mít k vlastnoručně vyrobeným balzámkům jistě mnohem silnější citovou vazbu než k těm z obchodu.

DIY ZARI 2016 (6 of 32)

Suroviny

1-2 lžíce kokosového oleje (nahradit ho však můžete i olivovým, arganovým či jojobovým olejem)
1 lžíce včelího vosku
1 lžíce medu
esenciální olej dle vlastního výběru

Postup

Ve vodní lázni pomalu rozpusťte vosk, poté přidejte olej a med. Až se všechny suroviny spojí, odstavte hrnec a vmíchejte do směsi pár kapek esenciálního oleje, který dodá balzámu vaši oblíbenou vůni. Přidat můžete i vitamin E nebo trochu rtěnky, která balzám obarví. Vše pořádně smíchejte a rychle nadávkujte do předem připravených kalíšků (ty se samozřejmě dají koupit, ale vždy je lepší se přesvědčit, zda doma nemáte staré kelímky s balzámy, které už nepoužíváte – v takovém případě je předtím nezapomeňte vydezinfikovat). Nechte na pár hodin ztuhnout, a máte hotovo.

DIY ZARI 2016 (11 of 32)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články