Právě čtete

Hit sezóny: Jablka v županu

4694  
Sdílet: 

Hit sezóny: Jablka v županu

V tomto období seženete jablka skoro všude. Jablka v sobě ukrývají ale víc výhod než jen příznivou cenu. Obsahují vlákninu, vitamín C, draslík, z 85 % jsou tvořena vodou a jsou dobré na dásně. A když jsou pečená, jsou i lehce stravitelná. Toho můžete využít při přípravě dezertů, jako je například pochoutka s názvem jablka v županu.

26. 9. 2017 1 min. čtení Redakce
Hit sezóny: Jablka v županu

Příprava jablek v županu je vhodná i pro začátečníky, stejně jako se vám tenhle recept bude hodit, když zapomenete nakoupit. Většinu surovin doma najdete a chutný domácí dezert vyrobíte za půl hodiny.

Suroviny

6 jablek
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů
rum
meruňková marmeláda
listové těsto
piškoty

Postup

Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Rozinky smícháme s ořechy a přidáme marmeládu. Pokud dezert připravujeme pro dospělé, zakápneme rumem. Z listového těsta vykrojíme čtverce, které posypeme drcenými piškoty. Jablka naplníme směsí rozinek a ořechů a následně zabalíme do listového těsta. Vložíme do zapékací mísy, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme 30 minut na 180 °C.


 


Pochutnala si rodina na jablkách v županu a vy už přemýšlíte, co jim připravíte příště? Určitě nesáhnete vedle, rozhodnete-li se pro dort s růžemi z jablek. Nejen, že mu nikdo neodolá, ale zjistíte také, že jeho výroba není nijak složitá. Chcete na talíř přivést více barev? Zkuste podzimní supersalát, na který budete vzpomínat ještě na jaře.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články