Právě čtete

Jmenovky a ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty

15316  
Sdílet: 

Jmenovky a ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty

Každý rok vyrábím vánoční výzdobu v trochu jiném tématu. Letos bude u nás doma vládnout rustikální atmosféra, dřevěné ozdoby, přírodní materiály a ručně vyráběné jmenovky na dárky.

8. 12. 2015 2 min. čtení Simona Švarcová
Jmenovky a ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty

Pro letošní rok jsem stejně jako před pár lety zvolila jmenovky ze samotvrdnoucí hmoty (koupíte v papírnictví nebo v uměleckých potřebách). Velmi dobře se s ní pracuje a výsledné jmenovky mají vždy úspěch. A pokud máte chuť si podobné jmenovky vyrobit také, nechte se inspirovat následujícím návodem a fotkami.

3129

Budete potřebovat:

balíček samotvrdnoucí hmoty v bílé barvě
sadu vykrajovátek
váleček
špejli
kousek krajky nebo jiné strukturované látky

Postup:

Odkrojte kus samotvrdnoucí hmoty a vyválejte asi 2 mm tenký plát. Na připravený plát hmoty položte krajku nebo jinou strukturovanou látku a vytlačte vzor látky do plátu hmoty za pomoci válečku. Opatrně látku odstraňte.

Teď přichází čas na roztomilou sadu vykrajovátek v plechovce. S jejich pomocí vykrajujte vámi vybrané tvary jmenovek. Já jsem zvolila hvězdičky a srdíčka. Pak už stačí jen vzít špejli a do každé jmenovky udělat dírku.

Výsledné ozdoby nechte uschnout přes noc na topení. Pokud jste netrpěliví jako já, můžete je dát i do trouby a péct na nízkou teplotu (cca 60 stupňů) asi půl hodinky. Pak už stačí jen kousek provázku a máte jmenovky hotové. Jména můžete na výsledné jmenovky napsat fixou nebo je nechat na dárku jen jako dekorační prvek. A stejně tak můžete hotovými ozdobami ozdobit i stromeček – na to se letos chystám já.

3151

3171

3198

3258

Vyrábíte si doma také vlastnoruční vánoční ozdoby? Dejte nám do komentářů vědět jaké. ;)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články