Právě čtete

Přírodní osvěžovače nohou

4844  
Sdílet: 

Přírodní osvěžovače nohou

Trápí vás nepříjemný zápach nohou? Ať už za to mohou zpocené nohy nebo pach stélky v botách, řešení na společensky nepříjemné potíže se dá vyrobit za pár sekund.

15. 9. 2015 2 min. čtení Minty Finty
Přírodní osvěžovače nohou

Možná vás zajímá, proč vlastně vzniká ten nepříjemný odér linoucí se z chodidel. Zápach nohou má většinou na starosti teplé počasí, které bakterie milují. Zbavit se onoho zápachu nohou i bot je jednoduché, pokud zabráníte bakteriím, aby se množily. Připravily jsme pro vás dva jednoduché, netoxické a levné návody, jak na to.

Chladivý, přírodní zásyp

Stačí vám jen tři ingredience!

DSCF2396

1) Jedlá soda

Díky zásaditému charakteru je spolehlivým pohlcovačem pachů – v našem případě poslouží jako skvělý deodorant pro nohy i boty. Jedlá soda taky účinně bojuje proti plísním a bakteriím, které nepříjemný odér způsobují – v zásaditém prostředí se nedokáží rozmnožovat. Pot je kyselý a jedlá soda ho dokáže neutralizovat.

2) Kukuřičný škrob

Pohlcuje vlhkost, a tudíž funguje i v boji proti potu. Lidský pot je z 99 % voda a suché prostředí je pro bakterie a plísně mnohem méně přívětivé! 

3) 100% esenciální olej

Tea tree oil je antibakteriální a zároveň pomáhá zamezit tvorbě plísní. Kromě tea tree olejíčku můžete použít taky eukalyptový nebo mátový olej.

DSCF2377

Budete potřebovat:

6 lžic kukuřičného škrobu
3 lžíce jedlé sody
5 až 10 kapek tea tree olejíčku

Postup:

Vše pečlivě zamícháte (sypké ingredience nejlépe společně prosejte) a nasypte do uzavíratelné nádoby. Používejte na celou plochu chodidel a mezi prsty nebo v tenké vrstvě přímo do bot. Ideální je prášek nasypat do nádobky na moučkový cukr!

Osvěžovač nohou ve spreji

Alkohol a esenciální olej fungují jako zabiják bakterií!

DSCF2397

Budete potřebovat:

čtvrt hrnku vodky
3 až 4 kapky esenciálního oleje (např. tea tree oil)
lahvičku s rozprašovačem

Postup:

Vodka obsahuje ethanol, netoxické antiseptikum, které zabíjí bakterie. Přidejte do ní pár kapek 100% esenciálního olejíčku a vlijte do lahvičky s rozprašovačem. Aplikujte přímo na chodidla a mezi prsty.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články