Právě čtete

Vajíčkový salát s avokádem

47937  
Sdílet: 

Vajíčkový salát s avokádem

Letos tu kupu vajec nastavím ještě avokádem, aby se neřeklo! Tenhle salát či pomazánka (záleží, jak nadrobno to všechno nasekáte) se naštěstí neváže jen k Velikonocům, ale můžete si jej/ji připravit vlastně kdykoli. A věřte mi, že se po něm/ní vždy zapráší. Je perfektní k snídani, svačině, večeři, jako malý předkrm, na oslavy, párty. Zkrátka otázka „Kdo to bude, bože, jíst?“ je v podstatě zodpovězena. Já, protože je skvělý/á a nikdy jej/jí není dost!

25. 3. 2016 2 min. čtení Kateřina Winterová
Vajíčkový salát s avokádem

Na Velikonoce je vždy veselo! Cítím pokaždé i jisté vzrušení, jací koledníci a v jakém počtu dorazí. Nikdy ještě nevynechal strejda se svou partou „kumpánů“ a za omlazení pomlázkou dostanou vždy štamprličku na zdraví. Pak se přehoupne dvanáctá hodina a pomalu dorazí naši kluci s igelitkami plnými výslužky. Každý rok si tu koledu fotíme do alba. Je to pestrá paleta sušenek, lízátek, čokolád, bonbonů a vajíček. Tak to vždycky „odborným“ okem proberu, vytřídím a kochám se nad kreativitou a umem sousedek, jak ta vejce letos zase krásně nazdobily. Sleduji hlavně nové trendy. :)

Nejhezčí si vystavuji na stůl a nad zbytkem dumám, kdo to bude, bože, jíst? Pak přijíždí babička a už se vejce loupou, krájí a míchají v míse na pomazánku, kterou pak doma jím jenom já. Ne, je výborná, ale je jí moc. Ale to asi znáte, ne?

vajickova pomazanka _DSC0499

Recept na vajíčkový salát s avokádem

Suroviny:

8 vařených vajec
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1/2 hrnku majonézy
1/2 hrnku bylinek (kopr, petrželka, koriandr, pažitka…)
1 mladá cibulka s natí
2 polévková lžíce kaparů
1 avokádo
mikro-zelenina na ozdobu (řeřicha, slunečnice, ředkvička…)
1 citron
pepř
sůl

Postup:

Vajíčka oloupeme, žloutky dáme do mísy a bílky nakrájíme nahrubo. Dáme je stranou a ke žloutkům přidáme hořčici a majonézu. Dobře promícháme. Cibulku nakrájíme i se zelenou natí, přidáme pokrájené kapary a bílky. Lehce promícháme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostky. Spolu s bylinkami vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem a zastříkneme šťávou z citronu. Lehce promícháme a případně dochutíme. Podáváme s pečivem a mikro-zeleninou.

vajickova pomazanka _DSC0510

vajickova pomazanka _DSC0525

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články