Právě čtete

Vylepšené jednohubky

20105  
Sdílet: 

Vylepšené jednohubky

Tak to bych si hned teď z fleku dala. Od focení uplynul už nějaký čas, a jak vybírám fotky pro tenhle recept, sbíhají se mi sliny. Všechno, co je tu popsáno a vyfoceno, prostě „žeru“, a i tak malé kousky žvance mě dokáží uspokojit svou chutí. Vybírám si totiž kvalitní suroviny. Na těch tenhle recept stojí.

12. 8. 2016 2 min. čtení Kateřina Winterová
Vylepšené jednohubky

Pokud neznáte bresaolu, musíte ochutnat. Nejjemnější plátky soleného hovězího masa sušeného s bylinkami na vzduchu jsou delikatesou. Vybrané jemné ovčí pecorino, specialita Italů hned vedle parmazánu, to můžu jíst pořád. Nesmím zapomenout ani na úžasný římský salát. Letos nám ho babička nasadila do skleníku. Má středně tuhé listy a příjemnou chuť, takže jednohubky pěkně doplňuje a osvěžuje. A co se týká džemů a marmelád, tam se můžete realizovat. Vaše letní zásoby zavařenin se budou skvěle hodit. Musím ale podoktnout, že růžový džem nebo spíš rosol je tak zvláštní v kombinaci se sýrem, že pokud nemáte vlastní, neváhejte si jej koupit. Labužníci mu určitě propadnou, stejně jako já. Mimochodem, recept na něj najdete v naší knize „Vaříme podle Herbáře 3“.

No a bylinky už nechám na vás. Fenykl doporučuji, ale možná jeho nasládlá chuť není pro každého. Jednohubky budou výborné i s petrželkou nebo koriandrem. Prostě a jasně – hurá na lov ingrediencí a vychutnejte si je! S tímhle receptem se vám to určitě povede. :)

_DSC5943 tch

Suroviny

100 g bresaoly (sušené hovězí maso)
100 g prosciutta (sušená vepřová šunka)
100 g parmazánu vcelku
100 g pecorina vcelku
1 hlávka mladého římského salátu (nebo mladá hlávka lollo rosso salátu)
pár snítek fenyklu nebo jiné jemnolisté bylinky
růžový džem
aroniový džem
fíkový džem

_DSC6057 tch

Postup

Na prkýnko položíme plátek sušené šunky a na něj lehce zešikma klademe omytý a okapaný list (nebo kousek) salátu. Do něj vložíme hranolek sýra podle chuti a zakápneme vybraným džemem. Navrch přidáme bylinky a opatrně (sušené maso se díky své jemnosti rádo trhá) zabalíme do kornoutku. Zajistíme párátkem, kterým prošpikujeme šunku se salátem, aby se „kornoutek“ nerozevíral. Kombinujeme šunky, sýry, džemy a bylinky podle fantazie. Ihned podáváme.

_DSC6044 tch

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články