Právě čtete

Zachraňte své staré tenisky

4918  
Sdílet: 

Zachraňte své staré tenisky

Jak už víte z předchozích článků, pravidelně na jaře a na podzim provádím očistu svého šatníku, a i když nemám k oblečení nijak přehnaný citový vztah, některé věci je mi líto vyhodit. Třeba tenisky, na které mi ukápla barva, která nejde vyprat. Jinak jsou jako nové, měla jsem je jen několikrát na sobě, a proto je mi líto je jen tak vyhodit, aniž bych se je pokusila nějak „zachránit“.

18. 9. 2015 2 min. čtení Simona Švarcová
Zachraňte své staré tenisky

Na jejich záchranu jsem si vzala sadu barev na textil, která obsahuje i různé šablony, a rozhodla jsem se je trochu vylepšit. Nudných jednobarevných tenisek mám v botníku dost, a tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco trochu výraznějšího, co se bude hodit k víkendovým pohodovým outfitům. A když se dílo nepovede, alespoň je budu moci s klidným srdcem vyhodit.

Z přiložených šablon jsem si vybrala šablonu s nápisem WOW a geometrickým rámečkem okolo. Při aplikaci mi pomohlo i to, že barvy jsou v lahvičce s rozprašovačem, a tak se s nimi velmi dobře pracovalo.

2083

Budete potřebovat:

plátěné tenisky, které chcete zrenovovat
barvy na textil s rozprašovačem a šablonu
lepicí pásku
nůžky
gumové rukavice
noviny nebo igelit na zakrytí podlahy
žehličku na závěrečné zažehlení barvy

1. krok

Nejprve zakryjte podlahu igelitem či novinami.

2112

2. krok

Vezměte lepicí pásku a oblepte s ní všechny části bot, které nechcete mít nabarvené. Já jsem oblepila podrážku, špičku a nápis na jazyku. Nasaďte si gumové rukavice a botu, kterou chcete nabarvit, vycpěte papírem nebo igelitem, abyste zabránili znečištění vnitřku boty.

2092

3. krok

Přiložte šablonu k botě a snažte se s ní nehýbat, jedině tak bude výsledek dokonalý. Pokud budete zdobit třeba tričko, šablonu si k němu můžete jednoduše přilepit izolepou, v tomto případě se však musíme spolehnout pouze na naše ruce.

2104

4. krok

Když máte šablonu připravenou na místě, nastříkejte na ní dostatek barvy na textil a šablonu opatrně odeberte a odložte stranou. Pak nechte první botu schnout a to samé udělejte s druhou botou.

2108

5. krok

Když je jedna strana boty suchá, můžete se vesele vrhnout na stranu druhou, poté na jazyk a zadní část boty. Obě boty nechte uschnout, ideálně přes noc, a až poté sundejte lepicí pásku a otřete případné nedokonalosti. Nakonec žehličkou opatrně zažehlete barvu.

2120

2136

2158

Vy se rozhodně nemusíte omezovat jen na boty, ale klidně vyzkoušejte barvy na nějaké jednobarevné tričko nebo třeba na dekorativní polštář. Barvy se mezi sebou dají dobře kombinovat a míchat. Co si zrenovujete vy?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články